adreamcatcher.blogg.se

2015-05-26
10:43:20

HELLO

Hello guys!
Det är tisdag idag och min sista lediga dag innan veckan kickar igång, men faktiskt är det ju så att jag bara jobbar onsdag, torsdag och lördagmorgon, den här veckan. Det är ju nämligen så att SSM går av stapeln den 29-31! Yes, som vi har längtat, men nu börjar fjärilarna krypa på i magen. Jag vill ju så gärna att det ska gå bra för mig och Magnús. Men gör det inte det, så är det bara att träna vidare. Vi har ju en del problem med tölten, han styvar sig och jag måste vara noga att hela tiden hålla honom lösgjord och aktiv. Jag får Inte bli passiv bara för att jag kommer in på banan och det är domare som sitter och tittar. Rida, rida, rida, hela tiden. I det lösa tygelmomentet är han väldigt snabb med att tvärnita så fort jag tar tyglarna vilket är FÖRBJUDET, jag måste vara på honom hela tiden + inte göra för många korrigeringar, jag måste helt enkelt lita på honom.
I fyrgången är det den korta tölten jag är osäker på, och övergången från galopp till ökad tölt, jag är rädd att han kommer lägga sig i pass eller bryta av till trav. Men det ska i alla fall bli jättekul att komma ut med honom och det känns skönt att starta i b-klass med honom så här nu i början. Förutom att tävla så kommer jag att sitta domar sekreterare hela helgen, hoppas på att få en svensk domare att sitta hos! Allra helst Julle, som ju ägde Hlín innan jag köpte henne.
På tal om Hlín, hon är så rund och go nu så att det knappt är sant, tänk att det är två månader kvar nu. Det känns både som en väldigt kort tid och en lång tid. Jag menar, det har redan gått nio månader så två till är ju ingenting och tiden flyger förbi så det är jag inte orolig över, men samtidigt är hon så rund om magen att hon vaggar fram och bara tanken på att hon blir ännu större är ... överväldigande. Men nu går hon på sommarbete med Farfús som hon helt plötsligt inte kan vara utan och så resten av gänget. Vi har fyra hästar kvar här hemma i nuläget, Magnús, Belonna, Hrauni och Fjarki.
Igår körde vi nämligen iväg Dalle för inridning och planen är ju även att få honom såld. Han är en väldigt fin liten häst, men just det; liten. Han är för liten för mig, och jag har nog med mina hästar och likaså har Tuva. När vi nu väl har en bra häst som går att sälja får vi ta den chansen. Så en häst mindre under sommaren. Lilla loppan är dessutom utlånad, men hans plats täcker ju Belonna upp i och med hennes ankomst. Så för tillfället har vi femton hästar kvar, med en liten på ingång förhoppningsvis, :)
Alla undrar hela tiden om jag har valt namn än, men sanningen är den att jag knappt ens har tittat på olika namnförslag eftersom jag känner att det är att ta ut något i förskott. Att om jag bestämmer namn så kommer något dåligt att hända. Jag vet, jag är oerhört skrockfull vad gäller sådant, men jag tar alltså inga risker. Namn kommer efter att fölet står på fyra ben och är frisk och kry och Hlín likaså.
 
Nej nu får den här lilla uppdateringen om mitt liv vara över för den här gången för nu har jag massor att stå i; hela lägenheten ska städas, likaså min bil, sen ska Magnús skrittas ut en sväng och Jörgen ska ridas, stallet ska göras vid och jag är säker på att det kommer att dyka upp en hel del annat som måste fixas.
 
See u later! :)
 
x